F HEADQUARTERS
Headquarters in Saint Martin Boulogne

Location : Saint Martin Boulogne, Nord-Pas-de-Calais, France
Year : 2018
Client : Private
Surface : 800 m²
Budget : 2 400 k Euros
Status : Competition
Team : Jeremy Germe, Chloé Thomazo, Fabio Papandrea

The F Headquarters is an architectural object inscribed in his territory and in the topography of the parcel. The project is characterized by the efficiency and simplicity of its plan. Entirely designed on a 1.35m frame this structure enables a modular and évolutive partition of the building. The facades of the building are entirely made of stained concrete assuring an homogeneous finish.



The building is organized around a green patio and is composed of 4 blocks that work in complementarity. This central space is a garden at the center of the project. It allows to host many events in the heart of the company.

The project was designed in a logic of energy sobriety and environmental respect. Thanks to their large windows, the workspaces make the most of the natural sunlight available to limit the consumption of artificial lighting. In addition, the patio creates a natural ventilation flow between the exterior and interior facades of the building. Finally, the green roof offers the possibility of recovering rainwater.

These architectural and technical features make it a flexible, durable and iconic building.





Contact

Pseudonyme
12 Rue des Cinq Diamants 75013 Paris France
+33 (0) 7 88 28 97 09
contact@pseudonyme.eu